Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Május 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Kábítószer hatása alatt ugrott ki az ablakon a 17 éves fiú

Kábítószer hatása alatt ugrott ki az ablakon a 17 éves fiú

Kábítószer hatása alatt állt az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel kiugrott Budapesten egy I. kerületi lakás ablakából - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Balotai Attila a felderítő főosztály vezetője elmondta: a fiú állapota válságos, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták, csütörtök délelőtt elfogta a rendőrség.

Ismertetése szerint szombaton egy balatoni nyaralóban öt kaposvári és egy érdi fiatal elhatározta, hogy Budapestre jönnek bulizni, ehhez az interneten lefoglaltak egy I. kerületi, Fő utcai lakást.

Budapestre utazva a társaság egyik tagja egy ismerősén keresztül kábítószert rendelt, egy másik fiatal este átvette azt a VIII. kerületi Kálvin téren.

A társasághoz a Fő utcai lakásban csatlakozott még egy érdi és három budapesti fiatal. A társaság tagjai alkoholt és kábítószert fogyasztottak - mondta a főosztályvezető.

Az egyik érdi, 17 éves fiatal éjszaka "zavart, agresszív" lett, a lakásban bútorokat tört össze, összefüggéstelenül beszélt, majd betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését és mentőt hívtak hozzá.

A fiú viselkedése egyre agresszívabbá és zavartabbá vált. Az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban egy lány megakadályozta, ekkor átrohant a másik szobába és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a 2. emeleti lakásból.

A fiút a mentők kórházba vitték, állapota azóta is életveszélyes, válságos.

Balotai Attila kitért arra is: a lakásból öt fiatalt előállítottak, a teszt többüknél igazolta a kábítószer-használatot, vizeletükből thc- és amfetamin-származékot, illetve -hatóanyagot mutattak ki.

Hozzátette: a nyomozás során szerdán sikerült azonosítani a dílert, akitől a fiatalok kábítószert vásároltak. Csütörtök délelőtt VIII. kerületi lakásában elfogták a 25 éves férfit, valamint a lakásban lévő 21 éves barátnőjét, akinél kábítószer volt. A férfi lakásában a házkutatás során többféle kábítószert találtak.

A nő ellen kábítószer-birtoklás, a férfi ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indul eljárás. A dílert őrizetbe vették, pénteken kezdeményezik a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során