Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 01. 13:36, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Háztetőket tépett le, járműveket borított fel a szélvihar Romániában

Háztetőket tépett le, járműveket borított fel a szélvihar Romániában

Tucatnyi házról tépte le a tetőt és egy utasokkal teli buszt is felborított a viharos szél kedden a romániai Calarasi megyében, ahol a közösségi oldalakra feltöltött videók tanúsága szerint forgószél söpört végig.

Az óránként kilencven kilométeres sebességű szélben egy zarándokokat szállító busz lesodródott az útról Constantin Brancoveanu település térségében és felborult a mezőn. A 39 utas közül hét szorult kórházi kezelésre, egyikük sérülései súlyosak.

Drajna település térségében 16 lakóházról tépte le a tetőzetet a szélvihar.

A szomszédos Ialomita megyében, Tandarei város ipari övezetében egy rakomány nélküli nyerges-vontatót borított fel a szél. A gépkocsivezetőt a helyszínen látták el a mentősök, kórházba utalását elutasította.

A Románia déli részén kedden átvonult zivatarok másutt is villanypóznákat és fákat döntöttek ki. Prahova megyében jelentős mennyiségű jégeső okozott károkat. A megye több településén elöntött pincékhez és gazdasági épületekhez riasztották a katasztrófavédelmet, hogy kiszivattyúzzák a vizet.

Románia déli megyéiben szerda estig érvényben marad a meteorológiai szolgálat által kiadott sárga (elsőfokú) riasztás, a térségben ugyanis továbbra is szélviharok alakulhatnak ki, óránként 70-75 kilométeres sebességű széllökésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.