Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 16. 11:15, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Gyermekei veszélyeztetése miatt folyik több eljárás egy nő ellen Zalában

Gyermekei veszélyeztetése miatt folyik több eljárás egy nő ellen Zalában

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök már a második nyomozást az ellen a mikekarácsonyfai nő ellen, akinek 12 gyermeke közül tízet gyermekotthonban helyeztek el - közölte honlapján vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A lenti rendőrkapitányságon azt követően indult nyomozás a 45 éves asszony ellen, hogy májusban alultáplált és elhanyagolt, alig három hónapos gyermekét a háziorvos javaslatára mentő szállította a Zala Megyei Kórház gyermek intenzív osztályára. A háziorvoshoz is úgy jutott el a 11 hetes csecsemő, hogy a nő a 13 éves fiával vitette el gyermekét a tanácsadásra.
A kórház bejelentése után a rendőrök felvették a kapcsolatot a háziorvossal, a jegyzővel, a védőnői szolgálattal, továbbá igazságügyi orvos szakértőt is bevontak a nyomozásba. Az eljárás során megállapították, hogy az italozó életmódot folytató asszony a csecsemővel nem jelent meg a tanácsadásokon, az újszülöttet nem gondozta és nem táplálta megfelelően, emiatt nagyobb elmaradást mutatott a súlya is.
A nyomozás során az is kiderült, hogy a nő a nagyobb gyermekeivel szemben sem teljesítette megfelelően szülői kötelezettségeit. Kétéves kislánya nem az időjárásnak megfelelően volt öltöztetve, gyakorta hiányos öltözetben, többnyire csak pelenkában tartózkodott az utcán, az udvaron. A gyerekeket nem fürdette napi rendszerességgel, "testhajlataikban, körmük alatt vastagon lerakódott a kosz, a hajukban elszaporodtak a tetvek" - olvasható a rendőrségi tájékoztatásban.
Az eljárás alatt a hatóságok a nő hét alultáplált és gondozatlan gyermekét otthonban helyezték el. Az asszonynak összesen 12 gyermeke született, a két felnőttön kívül immár mindegyik gyermekotthonban él.
Korábban három gyermekét már gyermekotthonban helyezték el.
A lenti rendőrök nem először nyomoztak az anya ellen, júniusban négy kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt tettek vádemelési javaslatot ellen - de bírói ítélet még nem született - , ezúttal pedig további két gyermekének veszélyeztetése miatt javasoltak vádemelést az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön