Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Január 28. 11:25, hétfő | Bulvár
Forrás: mno.hu

Gallyakból ácsolt tutaj mentette meg

Gallyakból ácsolt tutaj mentette meg

Egész sereg őrangyal vigyázhatott arra a lengyel férfira, aki Pápua Új-Guineából egy ágakból és botokból eszkábált tutajon jutott el krokodilok és cápák, illetve egy vihar közepette egy észak-ausztrál szigetre.

Ausztrál mentősök találták meg a teljesen legyengült férfit pénteken Saibai-sziget magrove erdejében. A sziget a krokodiloktól és cápáktól hemzsegő Torres-szorosban fekszik.

„Először hallok olyan emberről, aki egy ciklon közepette tutajon átszeli a szorost. Ezt nem ajánljuk senkinek, mert már rendes hajókkal és jó időjárás mellett is nagyon nagy kihívás a sziklákkal és zátonyokkal tarkított szorosban manőverezni” – mondta el Jo Meehan, az ausztrál tengeri mentők szóvivője.

Az ausztrál bevándorlási hivatal igyekszik kideríteni, mi vitte rá a lengyel férfit a nyaktörő utazásra. Az ausztrál sajtó szerint a férfi szerdán indult útnak Sigabadura faluból, amelynek lakói hiába próbálták lebeszélni tervéről.

Egy sajtóértesülés szerint a „tutajost” egy jachtról tették ki Pápua Új-Guineán. Nem ez volt a térségben az első ilyen eset idén: ahogyan arról az MNO is beszámolt, egy, az útirányát megváltoztató óceánjáró kirándulóhajó mentette ki a tengerből a hajótörést szenvedett francia Alain Delord-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.