Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 23. 05:15, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Franciaországba utazóknak már van \"csíptérkép\"

Franciaországba utazóknak már van \

Interaktív szúnyogtérkép segíti Franciaországban azokat, akik olyan helyre akarnak menni nyaralni, ahol nem kell túl sok vért adniuk a rovaroknak.

Franciaországban nagy áradásokkal járt a tavaszvég, a szúnyognépség pedig élettere kiszélesedése révén valóságos demográfiai robbanást produkált. A vérszívó rovarok általában megelégednek az ország déli felének uralmával, az idén azonban északabbra is hatalmas rajokban portyáznak. A térkép (http://vigilance-moustiques.com/) különböző színekkel jelöli a szúnyoggyakoriságot: a riasztó vöröstől a szúnyogmentességet sugalló zöldig - írja a The Local című hírportál francia oldala.

A legkellemetlenebb szúnyogtípus francia földön az ázsiai tigrisszúnyog (Aedes albopictus). Főként a párás déli tengerparti részeken tanyázik, tavaly 9 megyében csipkelődött, az idén már 17-ben. Szaporasága villámgyors: kétnaponta 250 petét rak. Mivel ehhez vízfelület kell, a lakosságot a francia közegészségügyi hatóság felkérte, hogy ne hagyjon állott vizet háza táján, még a virágvázákban is cserélje a vizet hetente többször is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: