Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 22. 18:45, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Fokozott rendőri ellenőrzések kezdődtek a 4-es főúton három megyében

Fokozott rendőri ellenőrzések kezdődtek a 4-es főúton három megyében

Három megyére kiterjedő, fokozott rendőri ellenőrzés kezdődött kedden a 4-es főúton a tranzitforgalomból adódó magas baleseti kockázat miatt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Szabó Zita tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun-Szolnok mellett Pest és Hajdú-Bihar megyét érintő razzia március 31-ig tart. Ez idő alatt heti egy alkalommal, előre meg nem határozott napszakokban, 6 órán át fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzésre számíthatnak a járművezetők.
Jelezte: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nemcsak a 4-es számú főúton, hanem az ehhez csatlakozó 32-es, 442-es, illetve az ugyancsak jelentős tranzitforgalommal terhelt 44-es főúton is lesznek igazoltatások.
A sajtószóvivő hozzátette, a 4-es főúton közlekedők számíthatnak arra, hogy megyehatártól függetlenül több alkalommal is megállítják őket a rendőrök, akik több csoportban, több sebességmérő berendezéssel dolgoznak.
A razzia keretében a hatóság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a sebességellenőrzésre, a passzív biztonsági eszközök használatára, a vezetés közbeni mobiltelefonálásra és a közlekedési szabálysértések elkövetőinek kiszűrésére. Emellett fontos része a kontrollnak a gépjárművek műszaki állapotának ellenőrzése, az ittas vagy bódult állapotú, illetve egyéb okból a járművezetésre alkalmatlan sofőrök kiszűrése, valamint a külföldi állampolgárok okmányainak és személyazonosságának vizsgálata is.
Szabó Zita az akció szükségességét indokolva utalt arra: a megyei baleset-megelőzési bizottság által megvalósított program eredményeként tavaly Jász-Nagykun-Szolnok megyében, így a 4-es főút ottani szakaszán is tovább csökkent a személyi sérüléssel járó és a halálos balesetek száma. A 2013. január 6-án Karcagnál bekövetkezett - öt ember életét követelő - frontális karambol azonban az elért eredmények ellenére is azt mutatja, hogy a 4-es főúton a tranzitforgalomból adódóan nagyfokú a balesetveszély.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön