Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2014. Január 06. 05:56, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Felavatták a kibővített Vodafone Sportcentrumot Székesfehérváron

Felavatták a kibővített Vodafone Sportcentrumot Székesfehérváron

Felavatták a kibővített és felújított Vodafone Sportcentrumot vasárnap Székesfehérváron az Alba Fehérvár és a Körmend NB I-es kosárlabda-mérkőzése előtt.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a szövetség számára valamennyi csapat egyformán fontos, ezért is indítottak csarnokfelújítási programot. Jelezte, hogy a következő két évben több hasonló minőségű arénát is szeretnének átadni.

A Vodafone Sportcentrum kapcsán megjegyezte: olyan csarnok jött létre, amely a magyar kosárlabdát a nemzetközi színtéren is segítheti. A ceremónia végén felhúzták a mennyezetre az Alba Fehérvár tavalyi, magyar bajnoki és kupagyőzelmét szimbolizáló győzelmi zászlót.


A Vodafone Sportcentrum - korábbi nevén Arév csarnok - bővítésére a látvány csapatsportágak támogatását biztosító társasági adókedvezményből (TAO) 485 millió forint jutott. A beruházás teljes költsége nettó 700 millió forint volt, az önerőt a város önkormányzata biztosította.

A csarnokban új lelátórész és VIP-tribün épült, emellett edzőtermet, öltözőket, kollégiumi szobákat és kiszolgáló helyiségeket építettek. A befogadóképesség 264 ülőhellyel bővült, s a létesítmény alkalmassá vált nemzetközi kosárlabda-mérkőzések megrendezésére is. Az Arév csarnok a hetvenes évek végén épült, a hozzáépített főépület 1985-ben készült el. Az arénát 1998-ban bővítették először.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 08. 11:26, péntek | Helyi

Isten éltesse a nőket! - Ma van Nőnap, aminek íme a története!

A nemzetközi nőnap a nők iránti tiszteletet és becsületet fejezi ki. Világszerte 1917 óta minden év március 8-án ünnepeljük.

2019. Április 21. 10:29, vasárnap | Belföld

Elgázoltak két gyalogost Cegléden, az egyikük meghalt

Két gyalogost gázolt el egy autó Cegléden; az egyikük a helyszínen életét vesztette, a másik súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség a honlapján.

2019. Április 21. 07:00, vasárnap | Belföld

Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság

2019. Április 21. 05:00, vasárnap | Belföld

Telitalálat az ötös lottón, 4,171 milliárdos nyeremény

Telitalálatos szelvényre bukkantak az ötös lottó 16. heti számsorsolásán, a nyertes 4,171 milliárd forinttal gazdagodott - közölte a Szerencsejáték Zrt. szombaton.