Városlista
2019. február 23, szombat - Alfréd

Hírek

2014. Január 06. 05:56, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Felavatták a kibővített Vodafone Sportcentrumot Székesfehérváron

Felavatták a kibővített Vodafone Sportcentrumot Székesfehérváron

Felavatták a kibővített és felújított Vodafone Sportcentrumot vasárnap Székesfehérváron az Alba Fehérvár és a Körmend NB I-es kosárlabda-mérkőzése előtt.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a szövetség számára valamennyi csapat egyformán fontos, ezért is indítottak csarnokfelújítási programot. Jelezte, hogy a következő két évben több hasonló minőségű arénát is szeretnének átadni.

A Vodafone Sportcentrum kapcsán megjegyezte: olyan csarnok jött létre, amely a magyar kosárlabdát a nemzetközi színtéren is segítheti. A ceremónia végén felhúzták a mennyezetre az Alba Fehérvár tavalyi, magyar bajnoki és kupagyőzelmét szimbolizáló győzelmi zászlót.


A Vodafone Sportcentrum - korábbi nevén Arév csarnok - bővítésére a látvány csapatsportágak támogatását biztosító társasági adókedvezményből (TAO) 485 millió forint jutott. A beruházás teljes költsége nettó 700 millió forint volt, az önerőt a város önkormányzata biztosította.

A csarnokban új lelátórész és VIP-tribün épült, emellett edzőtermet, öltözőket, kollégiumi szobákat és kiszolgáló helyiségeket építettek. A befogadóképesség 264 ülőhellyel bővült, s a létesítmény alkalmassá vált nemzetközi kosárlabda-mérkőzések megrendezésére is. Az Arév csarnok a hetvenes évek végén épült, a hozzáépített főépület 1985-ben készült el. Az arénát 1998-ban bővítették először.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 13:57, szombat | Külföld

Trump újabb találkozóra készül a kínai elnökkel

Donald Trump amerikai elnök pénteken közölte: újabb találkozóra készül Hszi Csin-ping kínai államfővel. Közben meghosszabbították az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulóját.

2019. Február 23. 12:36, szombat | Belföld

Egyedülálló felmérés készül a lakosság egészségi állapotáról

Egyedülálló, több mint 420 ezer adatot tartalmazó adatbázist készítettek debreceni kutatók a lakosság, azon belül az északkelet-magyarországi romák egészségi állapotáról, a vizsgálódás folytatódik

2019. Február 23. 11:34, szombat | Külföld

Szíria újjáépítésében az uniónak is szerepe lesz

Amint elkezdődök a 2011-ben polgárháborúba süllyedt Szíria újjáépítése, abban az Európai Uniónak is szerepe lesz - mondta Kis-Benedek József Közel-Kelet szakértő szombat reggel az M1-en.

2019. Február 23. 10:27, szombat | Belföld

Szén-monoxid-mérgezés miatt vittek kórházba két embert Debrecenben

Szén-monoxid belélegzése miatt lett rosszul két ember péntek este Debrecen józsai városrészében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.