Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 07. 10:03, péntek | Helyi
Forrás: mti

Ez a foltkór nem veszélyes

Ez a foltkór nem veszélyes

Az Erzsébeti Foltkórosok patchwork munkáiból rendeztek kiállítást a Bíró Mihály utcai könyvtár kézikönyvtári tárlóiban és galérián.

Sok minden készíthető ezzel a technikával, például modern és hagyományos faliképek, párnák, babák, táskák, pénztárcák, díszek. A kiállítás június 28-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

A foltvarrók így vallanak magukról.

„Erzsébeti „Foltkórosok” Csoportja a nevünk, de van köztünk soroksári, csepeli, kőbányai, kispesti, szigetszentmiklósi, sőt gyáli is.

Különböző helyekről, más-más környezetből, eltérő gyökerekkel, de mégis találkoztunk egy közös pontban, és ez a textíliához való különleges vonzódásunk, valamint a foltvarrás szenvedélyes szeretete. Ez az alaptétele a csoportunk létének, minden más ebből fakad.

15 éve alakult meg csoportunk, jelenleg 12 fővel működünk. Arról szól a tevékenységünk, amiről valójában szólnia kell: pihenés, ellazulás, önmegvalósítás, örömszerzés (önmagunknak és környezetünknek egyaránt), hobby és egy közösséghez tartozás, valamint az a biztos hit, hogy ahol sokan vagyunk azonosak, abban erősek, amiben viszont különbözünk, attól pedig színesek leszünk!

Megalakulásunk kezdetétől a XX. kerületi Csili Művelődési Központ ad otthont számunkra, biztosít kulturált környezetet és nem utolsó sorban évenként 1-2 hétre kiállítási lehetőséget.

Számos pályázatot nyújtottunk be és nyertünk el, amelyből professzionális eszközöket vásárolhattunk. Karitatív tevékenységünk azóta tart, amióta megalakultunk. Ezekben az akciókban az egyik legfontosabb közös nevező a gyermek központúság.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak