Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 10. 05:44, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Enescu és Bartók zenéje a Román Kulturális Intézetben

Enescu és Bartók zenéje a Román Kulturális Intézetben

George Enescu és kortársai címmel Bianca Luigia Manoleanu énekművész ad koncertet Remus Manoleanu zongorakíséretével kedden a Budapesti Román Kulturális Intézetben.

Az esten, amely része a Zenei gyöngyszemek című, nyáron indult kamarazenei koncertsorozatnak, George Enescu, Bartók Béla, Igor Sztravinszkij, Maurice Ravel, Anton Webern, Paul Hindemith, Alban Berg és Szergej Prokofjev művei hangzanak el.

Bianca Luigia Manoleanu szoprán a bukaresti zeneművészeti egyetem tanára. Szoros kapcsolatot ápol a bukaresti és más romániai filharmonikus zenekarokkal, számtalan szóló- és zenekari koncerten lépett fel neves magyar, német, francia, olasz, dán svéd és japán együttesekkel.


A Nemzetközi George Enescu Fesztivál keretében 2005-ben és 2006-ban férjével, Remus Manoleanu zongoraművésszel közösen lépett fel Heidelbergben, Brüsszelben és Strasbourgban. 2006-ban az Alison Bury által vezetett Romanian Baroque Orchestra tagjaként nemzetközi turnén vett részt, amelynek főbb állomásai London, Párizs, Brüsszel, Luxemburg és Amszterdam voltak.

2010-ben Remus Manoleanuval megosztva elnyerte a Román Zenei Fórum Előadói Nívódíját. 2011-ben a Kulturális Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el munkásságát.

Remus Manoleanu zongoraművész egyetemi oktató a bukaresti zeneművészeti egyetemen. Több zenei fesztiválon vett részt, valamint több felvételt készített vele a Román Rádió. A sloboziai Ionel Perlea Nemzeti Énekverseny és Fesztivál alapító tagja, valamint a román énekművészet támogatását és népszerűsítését célul kitűző Bianca Kulturális Alapítvány alapítója - olvasható a Budapesti Román Kulturális Intézet MTI-nek elküldött tájékoztatójában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.