Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Február 24. 07:59, szerda | Belföld
Forrás: mti

Dízelbotrány - Magyarországon is megkezdődött a VW szervizakciója

Dízelbotrány - Magyarországon is megkezdődött a VW szervizakciója

Magyarországon is megkezdődtek a Volkswagen kifogásolt dízelmotorjaival szerelt járműveknél a műszaki intézkedések a szakszervizekben,

a korábban bejelentett ütemezésnek megfelelően elsőként az Amarok modelleket látják el új motorszabályozó szoftverekkel - közölte a konszern márkáinak importőre, a Porsche Hungaria (PH) kedden.

A közlemény a csoport wolfsburgi központja által kiadott információkra hivatkozva emlékeztet arra, hogy a Volkswagen január végén megkezdte a 2 literes dízelmotoroknál a műszaki intézkedések végrehajtását az Amarok modelleknél, majd márciusban a 2 literes TDI erőforrással szerelt Passatok következnek. A második negyedév végén kerülnek sorra az 1,2 literes dízelmotorok, és az akció utolsó fázisában, a harmadik negyedévben az 1,6 literes motorok.

Az EA 189 motorcsalád tagjain szoftverfrissítést hajtanak végre a szervizekben, emellett az 1,6-os motorok szívórendszerébe egy áramláskiegyenlítőt is beépítenek. Ezekkel a módosításokkal a járművek megfelelnek az Euro 5 kipufogógáz-szabvány teljesítéséhez előírt határértékeknek - hangsúlyozza a közlemény.

Az akció első 10 napja során Magyarországon az érintett 600 Amarok 25 százalékát látták el a szoftverrel - közölte a Porsche Hungaria. Németországban például már a járművek több mint fele van túl a szoftverfrissítésen az első három hét alatt.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) szeptember 18-án vádolta meg a legnagyobb európai autógyártó vállalatot, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. A VW elismerte, hogy mintegy 11 millió, EA 189 típusú motorral üzemelő autó emiatt csak a próbapadon tartja a határérték alatt az emissziós értékeket, normál üzemmódban nem. A 11 millióból 8 millió kocsit az Európai Unióban adtak el.

Magyarországon az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján 35 283 dízelüzemű járműnél van szükség szervizre a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. EA 189 típusú dízelmotorral van felszerelve Magyarországon 12 427 Volkswagen személyautó, 4343 Volkswagen haszonjármű, 11 964 Skoda, 6014 Audi és 535 SEAT - közölte korábban a PH.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során