Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 09. 08:18, vasárnap | Helyi
Forrás: mti

Csak a Városliget területén tartják meg a vasárnapi futóversenyt

Csak a Városliget területén tartják meg a vasárnapi futóversenyt

Csak a Városliget területén tartják meg a vasárnapi futóversenyt az árvíz miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben az MTI-vel.

A versenyzők a Dózsa György utat és az Andrássy utat az eredeti tervekkel ellentétben nem fogják használni, így ezeket vasárnap nem zárják le.
A BKK ezzel módosította korábbi tájékoztatását, amely szerint a sportesemény a városrész nagyobb területét érintette volna.

Azt írták, Tarlós István főpolgármester egyeztetett a futóverseny szervezőivel, és azt kérte, a Duna magas vízállására és az árvíz miatti forgalomkorlátozásokra tekintettel a főútvonalak további korlátozásától tekintsenek el. Hozzátették: a szervezők ezt elfogadták, így csak a Városligetben rendezik meg a K&H futóversenyt.

A BKK tájékoztatása szerint vasárnap 10 és 15 óra között ugyanakkor lezárják a közúti forgalom elől a Hősök terét, a Városligeten átvezető Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt, valamint a Műcsarnok mögötti névtelen városligeti utcát.

Az M3-as autópálya bevezető szakasza felől érkező járműveket már a Hungária körúti csomópontban a Hungária körút felé terelik.

A 20E, 30-as, 30A, 105-ös és 230-as autóbuszok közlekedését - a korábban tervezettel ellentétben - a futóverseny nem érinti.

Módosul ugyanakkor a 70-es és a 75-ös trolibuszok útvonala; a forgalmi változásokról az utasok a BKK Info oldalán tájékozódhatnak.

A www.futanet.hu oldala szerint a 20. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó vasárnap 9.30-kor indul a budapesti 56-osok teréről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.