Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 25. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: infopest

Budaörsi kézilabda-maraton az összefogás és a jótékonykodás jegyében

Budaörsi kézilabda-maraton az összefogás és a jótékonykodás jegyében

A Budaörsi Kézilabda Club négy csapata is pályára lép október 27-én a helyi sportcsarnokban, amelynek apropóján a klub összefogásra buzdította a budaörsi sportszerveteket és cégeket.

A nőiNB1/B nyugati csoportjának bajnokaspiráns csapatát is láthatják a nézők ajótékonysággal egybekötött kézilabda-maratonon, amelynek célja, hogy egy rákos betegségben szenvedő helyi kislány gyógykezelését támogassák.

A Budaörsi KC az ötéves Balogh Boglárkának szeretne segíteni, akifebruár óta küzd súlyos betegségével. Agydaganatot diagnosztizáltak nála, és a tumor elhelyezkedése miatt műteni sajnos nem lehet. A különféle terápiáknak köszönhetően nagy esély van a gyógyulására, de kezelése rendkívül költséges, havonta több százezer forintba kerül.

Boglárka gyógykezelésének támogatása érdekében a klub gyűjtést szervez október 27-én, vasárnap, amikor négy csapata lép pályára az alábbi időpontokban.

11:00 Grundfos Tatabánya KC II-Budaörs - Bakonyerdő Pápa férfi junior
13:00Grundfos Tatabánya KC II-Budaörs - Bakonyerdő Pápa férfi felnőtt
15:00 Budaörsi KC - Haladás VSE női junior
17:00 Budaörsi KC - Haladás VSE női felnőtt

A mérkőzésekre a belépés ingyenes, a sportszervezeteknek és a kilátogatóknak a program teljes időtartama alatt lehetőségük nyílik az adakozásra.

A felajánlásokat azÖsszefogás a Magyar Családokért Országos Egyesületgyűjti össze, az adományt pedig a mérkőzés végénadják át a család számára a felajánló sportszervezetek. Az átadást követően az adományozók között értékes ajándékokat sorsolnak ki, gazdára talál többek között Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok versenydressze és egy a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai által aláírt mez, mérkőzések szüneteiben pedig a Machine Mouse együttes lép színpadra.

„A Budaörsi KC fennállása során már többször bizonyította, hogy figyel szűkebb és tágabb környezetére, és annak felelős tagja. Amikor eljutott hozzánk Boglárka története, kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk. Célunk, hogy megmutassuk, a sportnak mekkora összetartó ereje van, és bizonyítsuk, hogy helyi kis közösségünkben számíthatunk egymásra. Reméljük,nemcsak egy ötéves kislány gyógyulásához járulhatunk hozzá, hanem egy rendhagyó kezdeményezést is elindítunk, amellyel a budaörsi sportszervezetek, valamint a helyi cégek együttműködése is újabb lendületet vehet.”– mondta Kálóczi Imre, a Budaörsi KC társadalmi elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.