Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 21. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Börtönbe kerül a Dolce&Gabbana divattervező páros?

Börtönbe kerül a Dolce&Gabbana divattervező páros?

Adócsalásért fejenként egy év nyolc hónapra ítélte a milánói bíróság szerdán Alessandro Dolcét és Stefano Gabbanát, a nevüket viselő olasz divatmárka tulajdonosait.

Dolce és Gabbana védőügyvédje abszurdnak nevezte az első fokú ítéletet és bejelentette, hogy fellebbezni fog ellene. Az ítélet szerint az ismert olasz divatcég tulajdonosai 2004-ben és 2005-ben egymilliárd euró bevételt nem vallottak be az olasz adóhivatalnak. Luxemburgban alapítottak céget, de tevékenységük nem itt, hanem Olaszországban zajlott. Az adócsalás 2007-ben derült ki egy adóellenőrzéskor.

Az ügyész két év hat hónap börtönbüntetést kért Dolcéra és Gabbanára, ezt a bíróság enyhítette. A tervezőpárosnak ugyanakkor azonnali hatállyal félmillió eurót kell az olasz adóhivatalnak befizetnie.Egy év négy hónapra ítélték a D&G igazgatótanácsának további három tagját, közöttük Alfonso Dolcét, a tervező fivérét és a cég könyvelőjét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: