Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 27. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó:pixabay/hermann

Birkózók látványos rekordkísérletre készülnek a Szabadság hídon

Birkózók látványos rekordkísérletre készülnek a Szabadság hídon

Érdekes és látványos rekordkísérletre készülnek a birkózók szombat délután, amikor a lezárt Szabadság hídon több mint 200-an fognak egyszerre lemenni hídba.

„A hidalás lényege, hogy ne verjenek tussal, vagyis, hogy ne kerülj két vállra. Ha nem hidalsz jól, akkor a hátadon fekszel, és az a birkózásban nem előnyös” – m ondta az MTI-nek Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes korábbi kötöttfogású birkózó, aki a 15 órakor kezdődő, „Lehidaltok tőlünk!” elnevezésű esemény egyik házigazdája lesz.

A rendezvény elsődleges célja az októberi, budapesti birkózó-világbajnokság népszerűsítése lesz, ennek érdekében nemcsak hidalókat láthatnak majd a kilátogatók, hanem birkózó-bemutatókat is. Egyúttal találkozhatnak a vb-n szereplő válogatott legjobbjaival, mivel többek között Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Kiss Balázs, Bácsi Péter, Szabó László, Szilvássy Erik, Lám Bálint, Ligeti Dániel és Veréb István is ott lesz az eseményen.

„Biztos vagyok benne, hogy a hangulatra nem lesz panasz, mert a birkózók száma és a vidámság foka egyenesen arányos. Ahol sok birkózó van, ott mindig jó a hangulat” – jegyezte meg Bárdosi Sándor.

A rendezvényen Champlion, a birkózó oroszlán, a vb kabalafigurája is részt vesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére