Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 18. 07:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Átalakulóban van a jegyértékesítés a MÁV-nál

Átalakulóban van a jegyértékesítés a MÁV-nál

Egyre nagyobb teret nyernek az új értékesítési csatornák a vasútijegy-eladásokban – derül ki abból az adatsorból, amit a MÁV állított össze a Világgazdaság kérésére.

A gazdasági napilap hétfői számában megjelent cikk szerint az automatás vásárlások aránya a teljes belföldi értékesítésen belül 2013-ról 2018-ra 1,6-ról 14,4 százalékra nőtt. Ugyanezen időszakban az online forgalom 1,1 százalékról 5,1-re bővült. Ezzel ellentétes trend figyelhető meg a pénztári jegykiadásnál: ez 2013-ban csaknem a teljes értékesítést lefedte (92 százalék), tavaly viszont már csak 75 százalékos részt mondhatott magáénak. A pénztárak keresettsége főképp az automaták rendszerbe állítása miatt esett vissza. Éves bázison az internetes felület mutatta a legnagyobb ugrást, amely a 2017-es három százalék alatti volumen után az előző évben már öt százalék feletti rátát ért el. A vonatokon történő jegyvásárlás viszont stagnál, aránya rendre öt százalék környékén alakul.

A cikk ismerteti azt is, hogy tavaly csaknem 142 milliószor választották a vasutat, a MÁV árbevétele pedig alulról súrolta a 49 milliárd forintot.

Címkék: jegy, máv, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.