Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Január 07. 05:31, kedd | Helyi
Forrás: MTI

A magyar névnapok voltak a legnépszerűbbek tavaly a magyar Wikipédián

A magyar névnapok voltak a legnépszerűbbek tavaly a magyar Wikipédián

A magyar névnapokat betűrendben felsorakoztató szócikkre kattintottak rá a legtöbbször tavaly a magyar nyelvű Wikipédián.

A Magyar névnapok betűrendben című szócikket összesen 526 192-szer keresték fel a felhasználók az elmúlt évben. A százas lista legjobb tízes mezőnyébe tartozik továbbá a 2013-ban történt halálozásokról, a Magyarországról, az I. Szulejmán oszmán szultánról, a Budapestről, a Petőfi Sándorról, a Facebookról, a go nevű kínai táblás játékról, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, valamint a második világháborúról szóló szócikkek.

A népszerű internetes lexikon angol nyelvű változatán a Facebook, a 2013-as halálozások, a Breaking Bad (Totál szívás) című sorozat, a nehézségi gyorsulás (G-force), a Google, a második világháború, a Wiki, a YouTube, a 2013-as bollywoodi filmek listája és az Egyesült Államok érdekelték leginkább az internetezőket.


A spanyol Wikipédián az elsősorban az e-mail címekben előforduló kukacjelről (arroba) szóló szócikkre kattintottak rá a legtöbbször az elmúlt évben a felhasználók, akik a One Direction nevű brit fiúbandával foglalkozó oldalt is bejuttatták a százas spanyol lista első tízes mezőnyébe.

A német verzión a 2013-ban elhunyt hírességeket felvonultató és a különböző sorozatokról szóló (Agymenők, Trónok harca) szócikkek, míg a francia nyelvű változaton a Facebook és a Franciaország voltak a legnépszerűbb. A portugál Wikipédián a Facebookra, az oroszon a YouTube videomegosztó portálra, az olaszon a különböző sorozatokra (A Grace klinika, Agymenők, The Walking Dead), míg a norvégon Gustav Borgen norvég fotográfusra kattintottak rá a legtöbbször az internetezők. A legtöbb esetben az ország neve a százas lista első tízes mezőnyében található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.