Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 09. 19:38, vasárnap | Helyi
Forrás: infopest

A magyar Attraction nyerte az idei Britain’s Got Talentet

A magyar Attraction nyerte az idei Britain’s Got Talentet

Az Attraction Látványszínház a magyar Csillag születi után áprilisban az angliai Britain’s Got Talentben próbálkozott, nem is kis sikerrel, ugyanis a szombati döntőben a csapat elsöprő győzelmet aratott.

A magyar Attraction Látványszínház a legtöbb közönségszavazattal nyerte meg a Britain’s Got Talent 2013-as szériáját. A Szűcs Zoltán által vezetett magyar csapatot hamar a szívébe fogadta a brit közönség, és a sajtó is elismerően nyilatkozott róluk a műsor egésze alatt. A formáció már az első meghallgatáskor lenyűgözte nem csak a közönséget, hanem a zsűrit is szívhez szóló árnyjátékukkal. Így a legesélyesebbként startoltak az ITV kereskedelmi csatorna tehetségkutató szériájában.


A döntőben előadott produkciójukat, melyben a brit történelem fontosabb eseményeit jelenítették meg, az angol közönségnek dedikálták, megköszönve ezzel a támogatást. A csapat Edward Elgar Land of Hope and Glory című dalára építette fel az előadást, két percben megjelent Sir Winston Churchill és a II. világháború, a 2012-es londoni Olimpia és a királynő, II. Erzsébet, aki idén ünnepli uralkodásának 60. évfordulóját. A két perces produkciót állva tapsolta meg a közönség és a zsűri is, és most is volt néhány könnycsepp. A magyar csapat úgy látszik megfogta a brit közönséget, annak ellenére is, hogy elég színes tehetségekből állt a 2013-az mezőny: táncoló gyerekcsapat, női humorista, hasbeszélő és gyémánttorkú gyerkőcök.


A Látványszínházat 2004-ben alapította Szűcs Zoltán, előadóművész, hip-hop táncos, akit a 90-es évek egyik népszerű csapatában, a Hip Hop Boyzban láthattunk táncolni. Az Attraction az úgynevezett fekete színház hagyományait követi, mely az 1950-es évek avantgarde Franciaországában született. A 8 tagból álló formáció zenére táncol, és különböző alakzatokat formálnak meg árnyjáték segítéségével. Csak árnyékukat látjuk egy nagy fehér vásznon. Szűcs Zoltán szerint a modern korban különösen fontos a vizualitás, az emberek tekintetének megfogása, és egy ilyen színházi produkció a látványelemeivel azonnal felkelti a közönség figyelmét.
A magyar csapat érzelem dús és megható produkciókat dolgozott ki a tehetségkutató alatt is, melyben professzionalizmus, és kemény munka látszik. A műsorban bemutatott minielőadások mindig egy történetet dolgoznak fel, az elődöntőben például egy szerelmespár történetét, ahol az apuka elesik a háborúban, a középdöntőben pedig egy fiú édesanyához fűződő kapcsolatát jelenítették meg.


A csapat igazi családként dolgozik, a döntőre napi 10-12 órát is próbáltak, de meglett az eredménye, hiszen a 250 ezer font (87 millió forint) nyeremény mellett a világhír is a küszöbön áll. Simon Cowell, a Britain’s Got Talent atyja nagy lehetőséget lát a csapatban, a tehetségkutató egyik bennfentese azt nyilatkozta a The Sun lapnak, hogy Cowell szeretné Las Vegasban szerepeltetni az Attractiont. Ha Vegas nem is, az biztos, hogy a csapat szerepelni fog a brit királyi család előtt a Királyi Varieté műsorában.


Dancs Eszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.