Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 07. 21:45, péntek | Helyi
Forrás: infopest

A jövő héten érkeznek a XII. kerületbe a szelektív kukák!

A jövő héten érkeznek a XII. kerületbe a szelektív kukák!

Hétfőtől péntekig hozza majd a XII. kerületi társasházakhoz hozza az FKF az új szelektív gyűjtőedényeket.

A nagyobb társasházas övezetekbe 240 literes, a kertvárosi, családi házas területekre 120 literes tartályok érkeznek. Ezek sem mindenhová. Mint kedves ittlakó-társunk, Kovács Péter felhívta a figyelmünket, a kihelyezési listák - a linket lásd alább - nem tartalmaznak például virányosi címeket.

Az új kukák alja kék lesz, a fedelük vagy kék vagy sárga. A kék fedelűekbe kell a papírt, a sárgasapkásokba a műanyagot és a fémet gyűjteni. Ezeket új kukásautók ürítik majd, úgy ám!

A kukákat az ürítés napján kora reggel, vagy az azt megelőző nap este kell kihelyezni jól látható, az új kukáskocsival könnyen megközelíthető helyre. A legjobb a járda széle.

Az FKF Zrt. a használattal kapcsolatban a következőket köti a lelkünkre írásos útmutatójában:

• Munkatársaink a szelektíven gyűjtött hulladékot csak a tartályokból ürítik, mellé rakott zsákokból és egyéb tárolóeszközökből nem szállítják el.
• Nem ürítik ki a tartályt kollégáink akkor sem, ha az települési szilárd hulladékot is tartalmaz. Ekkor azt átválogatásra vonatkozó felhívást hagynak a helyszínen.
• A gyűjtőtartályok mellé rakott egyéb, nem odavaló hulladék kezeléséről is az ingatlan tulajdonosának, vagy a lakóház kezelőjének kell gondoskodnia.
• Eltulajdonítás, vagy megrongálódás esetén a tartályok pótlásának, illetve cseréjének költsége az ingatlantulajdonost, illetve a társasházat terheli.
• Az ingatlan címét fel kell tüntetni a kihelyezett edényeken.

Ha egy kuka megrongálódik, kérésre az FKF cseréli - nem világos, hogy ezért kér-e pénzt vagy sem.

Hogy éppen melyik nap kapjátok meg az új szelektív kukákat, hogy mikor ürítik majd először és aztán milyen gyakran, azt megnézhetitek itt, illetve innen indulva az FKF honlapján (a felépítés nem teljesen logikus, a dátumokat sajnos lehet, hogy végig kell kattintanotok, ha az utoljára kiszolgált környékre estek. Az egyes körzeteken belül viszont szerencsére már abc-rendbe rendezték az utcákat.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek