Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Február 04. 11:08, szerda | Belföld
Forrás: fullank.com

110 ezer gépet fertőzött már meg az új vírus a Facebookon

110 ezer gépet fertőzött már meg az új vírus a Facebookon

Két nap alatt 110 ezer felhasználót fertőzött meg a facebookos megosztásokkal terjedő legújabb kártevő. Egészen furcsa dolgokat csinál, átveheti a hatalmat a számítógép billentyűzete és az egér fölött is.

Egyszerű szoftverfrissítésnek tűnik, de igazából trójai faló programot tölt le gépünkre az egyik legújabb online veszélyforrás, amelyhez hasonló időnként felbukkan a Facebookon. A kártevő a megfertőzött felhasználó falán tesz közzé egy bejegyzést, amely azt ígéri, hogy kattintás után egy csábítónak tűnő, 18+ kategóriás videót mutat majd. A kattintás után megnyíló oldal azonban egy figyelmeztetést dob fel, amely szerint a gépen lévő Flash lejátszó frissítése szükséges a videó megtekintéséhez.

Aki a frissítésbe beleegyezik, az nem egy lejátszót, hanem egy kártevőt tölt le gépére – írja aBBC. A kártevő egyrészt megfertőzi az illető facebookos fiókját, és azon is közzéteszi a terjedést biztosító bejegyzést, sőt bejelöli rajta az illető ismerőseit is, így a bejegyzés az ő profiljukon is megjelenik.

Mohammad Faghani biztonsági szakértő szerint a vírus emellett képes arra, hogy átvegye az irányítást a számítógép billentyűzete és az egér fölött, és a kártevő üzemeltetőinek szándéka szerint mozgassa azokat.

A Facebook már tud a problémáról, és próbálja teljesen megtisztítani a vírustól a rendszerét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.